Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-07@21:28:43 GMT

سینوزیت یا کرونا؟

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۸۶۹۳۵

یک متخصص گوش و حلق و بینی گفت: برخی از علائم کووید ۱۹ ممکن است مشابه عفونت سینوس‌ها باشند، علائمی مانند گرفتگی بینی، گلودرد یا تب ممکن است باعث شوند شک کنید که آیا دچار عفونت سینوس‌ها شده‌اید یا کووید – ۱۹.

رضا بهاری در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به این‌که سینوس‌ها حفره‌های هوایی هستند که پشت صورت قرار دارند و وقتی مایعات در سینوس‌هایتان جمع می‌شوند، ویروس‌ها و باکتری‌ها می‌توانند تکثیر شده و منجر به عفونت شوند، اظهار کرد: کووید ۱۹ یک بیماری ویروسی است که میزان آن در نواحی بینی و سینوس‌ها می‌تواند زیاد بوده و برخی از علائم آن مشابه عفونت سینوس‌ها باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در پاسخ به این سؤال که چگونه تفاوت عفونت سینوس و کووید ۱۹ را تشخیص دهیم؟، عنوان کرد: عفونت سینوس و کووید ۱۹ در خیلی از علائم مانند گرفتگی یا آبریزش بینی، سردرد، گلودرد، سرفه، تب و خستگی مشترک هستند.

بهاری ادامه داد: برخی از علائم عفونت سینوس‌ها با علائم کووید – ۱۹ مانند  درد سینوس یا احساس فشار در بالای گونه‌ها، پیشانی یا قسمت داخلی چشم‌ها، ترشحات پشت بینی یا حلق، دندان درد، بوی بد دهان، کاهش حس بویایی و رنگ متفاوت ترشحات بینی متفاوت هستند.

این متخصص گوش و حلق و بینی عنوان کرد: درد و فشار سینوس‌ها و ترشحات پشت بینی، معیارهایی هستند که به خوبی نشان می‌دهند موضوع عفونت سینوس‌ها مطرح است، این علائم معمولاً همراه با دیگر علائم عفونت سینوس‌ها مانند گرفتگی یا آبریزش بینی اتفاق می‌اُفتند.

وی ادامه داد: کووید ۱۹ علائم منحصر به فردی دارد که به ندرت در عفونت سینوس دیده می‌شود، علائمی مانند تنگی نفس، بدن درد، مشکلات گوارشی مانند تهوع و اسهال و استفراغ و  از دست دادن حس بویایی و چشایی منحصر به این بیماری هستند.

بهاری افزود: در ۶۰ درصد از موارد عفونت سینوس‌ها یا سرماخوردگی، کاهش حس بویایی می‌تواند روی دهد، در کووید ۱۹، از دست دادن حس بویایی و چشایی تقریبا به صورت کامل رخ می‌دهد و حتی بدون گرفتگی یا آبریزش بینی هم می‌تواند وجود داشته باشد، تحقیقات نشان داده‌اند از دست دادن حس بویایی و چشایی در اثر کووید ۱۹ به طور متوسط تا ۱۰ روز وجود دارد.

این متخصص گوش و حلق و بینی عنوان کرد: علائم عفونت سینوس‌ها معمولاً ناگهانی ظاهر می‌شوند اما علائم کووید ۱۹ می‌توانند تدریجی و طی دو تا چهارده روز بعد از قرار گرفتن در معرض ویروس کرونا خود را نشان دهند.

وی ادامه داد: عفونت سینوس‌ها اغلب بعد از یک بیماری ویروسی معمولی مانند سرماخوردگی یا آنفلوآنزا اتفاق می‌افتد، اگر علائم‌تان بعد از اینکه به تازگی بیمار بوده‌اید ایجاد شده‌اند پس به احتمال زیاد دچار عفونت سینوس هستید، ویروس‌هایی که باعث سرماخوردگی یا آنفلوانزا می‌شوند معمولاً در ماه‌های پاییز و زمستان منتشر می‌شوند، اما ویروس عامل کووید ۱۹ می‌تواند در هر زمانی از سال وجود داشته باشد.

بهاری با اشاره به این‌که عفونت سینوسی معمولاً در عرض دو تا سه هفته برطرف می‌شود اما کووید ۱۹ بسته به شدت و وضعیت عمومی سلامت فرد، حدوداً یک تا دو هفته طول می‌کشد، عنوان کرد: مطالعه‌ای در سال ۲۰۲۰ که روی ۲۷۰ بیمار سرپایی کووید ۱۹ انجام شد نشان داد ۱۷۵ نفر از این افراد گزارش کردند بعد از تقریبا هفت روز مثبت شدن تست کرونای خود، به وضعیت معمول سلامتی خود بازگشتند.

این متخصص گوش و حلق بینی افزود: بیشتر موارد عفونت سینوسی خود به خود و بدون عوارض شدید برطرف می‌شوند، اگر عفونت سینوسی ناشی از باکتری باشد ممکن است به مصرف آنتی بیوتیک نیاز داشته باشید.

وی با اشاره به این‌که عفونت سینوسی نسبتاً شایع بوده و خطرناک نیست، بیان کرد: بیشتر عفونت‌های سینوسی در عرض چند روز برطرف شده و عوارض طولانی ندارند، اما کووید ۱۹ جدی‌تر بوده و می‌تواند عوارض بلندمدت‌تری ایجاد کند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: متخصص گوش و حلق عفونت سینوس ها عفونت سینوسی حس بویایی کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۸۶۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عفونت چشم کار دست زارع داد/آخرین وضعیت یزدانی برای حضور در المپیک

به گزارش خبرگزاری مهر، هشتمین مرحله از اردوی تیم ملی کشتی آزاد روزهای ۵ تا ۱۷ اردیبهشت ماه در خانه کشتی شهید مصطفی صدرزاده کمپ تیم‌های ملی کشتی شهید حاج قاسم سلیمانی با حضور ۲۶ آزادکار در حال برگزاری است. ابتدا قرار بود حسن یزدانی هم در این اردو همراه با ملی‌پوشان حضور پیدا کند اما پیگیری وضعیت درمانی او حضورش را در اردو تیم ملی به تعویق انداخت و قرار شد بعد از مسابقات مجارستان در خردادماه در اردوی تیم ملی حاضر شود.

مسابقات مجارستان که ۱۷ تا ۲۰ خردادماه برگزار می‌شود، فرصت خوبی برای یزدانی است تا وضعیت کتف‌اش را بعد از ماه‌ها دوری از تشک محک بزند. یزدانی بعد از بازی‌های آسیایی کتفش را به دست جراحان سپرد و با توجه به دوری چند ماهه‌اش از کشتی هنوز مشخص نیست می‌تواند با این کتف در میدان المپیک حاضر شود یا خیر.

البته با توجه به غیبت «دیوید تیلور» حریف دیرینه یزدانی، به نظر می‌رسد کادر فنی به حضور این کشتی‌گیر در میدان المپیک تمایل دارند تا او بتواند به راحتی طلای المپیک پاریس را از آن خود کند. هر چند که این موضوع به شرایط جسمانی و وضعیت کتف‌اش ارتباط دارد. در حال حاضر یزدانی در جویبار تمرینات خود را پیگیری می‌کند و تقریباً یک ماه دیگر هم به مسابقات مجارستان اعزام می‌شود، البته حضور یزدانی بعد از مسابقات مجارستان در اردوی تیم ملی هنوز مشخص نیست و اگر این کشتی‌گیر تمایل داشته باشد همچنان تمریناتش را در جویبار و به صورت شخصی پیگیری کند، فدراسیون کشتی و کادر فنی با او کنار خواهند آمد و قرار نیست در اردوی بعدی هم به خانه کشتی بیاید.

با این حال همه چیز به مسابقات مجارستان برمی‌گردد، نماینده وزن ۸۶ کیلوگرم ایران اعزامی به المپیک پاریس، بعد از بررسی وضعیت حسن یزدانی این مسابقه انتخاب خواهد شد.

امیرحسین زارع قهرمان سنگین وزن کشتی آزاد جهان و دارنده مدال برنز المپیک هم در اردوی تیم ملی حضور ندارد. او به دلیل عفونت چشم، نتوانسته تمرینات مدنظر خود و کادر فنی را انجام دهد و بازگشت صد در صدی زارع به تمرینات منوط به بهبود این بیماری تحت درمان پزشکان است.

همچنین محمد نخودی که به عنوان نفر اول چرخه ۷۹ کیلوگرم سال ۲۰۲۴، فروردین ماه مدال طلای این وزن را در مسابقات قهرمانی آسیا از آن خود کرد، به دلیل آسیب‌دیدگی از ناحیه کتف اردوسی تیم ملی را ترک کرد تا کارهای فیزیوتراپی‌اش را دنبال کند.

علیرضا سرلک تنها نماینده ایران برای کسب سهمیه باقی مانده تیم ملی کشتی آزاد است که در چند روز آینده به همراه محسن کاوه سرمربی تیم ملی راهی مسابقات استانبول می‌شود. سرلک در تلاش است تا بتواند آخرین سهمیه باقی مانده کشتی آزاد در وزن ۵۷ کیلوگرم را به دست بیاورد.

کد خبر 6097148 سیده فرزانه شریفی

دیگر خبرها

  • تغییر رنگ ادرار، بوی ادرار و ظاهر ادرار نشانه چیست؟
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • آشنایی با روش‌های درمان زخم بستر در منزل
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • دوری قهرمان نامدار کشتی ایران از تمرینات +عکس
  • عفونت چشم کار دست زارع داد/آخرین وضعیت یزدانی برای حضور در المپیک
  • عفونت چشم بلای جان قهرمان کشتی شد
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود